Over het museum

Vrijwilligers

Museum Weesp wil aansprekende en vernieuwende presentaties en evenementen organiseren en wil daarbij graag de bewoners, bezoekers en bedrijven van Weesp en omstreken betrekken. Zo kunnen we met zijn allen trots zijn op dit museum dat een culturele en historische ontmoetingsplek wil bieden voor de stad en de regio.

Het museum kan (en wil) niet bestaan zonder vrijwilligers. Zij verzorgen veel zaken en activiteiten in het museum en vormen met hun achterban een vitaal netwerk met veel kennis van en over de stad.

We hebben op diverse gebieden vrijwilligers nodig te weten:

Gastheer en Gastvrouw

Het enthousiast ontvangen van de bezoekers is één van de hoofdtaken van de gastheer/gastvrouw. Naast het bedienen van de kassa, geven we de bezoekers ook een globale uitleg over de inhoud van het museum. Eerst wordt er een aantal  malen meegelopen met een ervaren vrijwilliger en daarna wordt men, conform persoonlijke voorkeur, ingedeeld in een rooster. (gewenst 2 dagdelen per maand).

De diensten worden altijd met z’n tweeën uitgevoerd en zijn van woensdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Rondleiders Museum

Kennisoverdracht van mens op mens. Een rondleiding langs de topstukken van de collectie. Een spannende tocht door de pijnkamer en de kerkers van het stadhuis. Een presentatie speciaal gericht op de bijzondere collectie porselein. Alles kan. Na een periode van inlezen, meelopen met ervaren rondleiders en het volgen van een cursus rondleiden, kunt u zich rondleider van Museum Weesp noemen.

Vrijwilligerswerk met heel veel voldoening

Begeleiders Stadswandelingen

Mensen willen meer weten van Weesp. Specifiek over de geschiedenis en de mooie gebouwen welke er volop in Weesp zijn. Het stadje leent zich er uitstekend voor met zijn leuke straatjes en mooie wateren. Wij zoeken vrijwilligers die op een enthousiaste manier deze taak op zich willen nemen.

En ja, hier wordt je ook eerst opgeleid door een ervaren begeleider.

Begeleiders kinderactiviteiten

Voor het begeleiden van groepen leerlingen uit zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs zoekt het museum ervaren enthousiastelingen. Mensen die het leuk vinden om kennis over te brengen op kinderen. Daarnaast biedt het museum een speciaal kinderprogramma voor individuele bezoekers. Knutselen, spelen en leren over het stadhuis en de collectie van het museum.

Vrijwilligerswerk waarbij het gaat over educatie en plezier!

Wat kun je als vrijwilliger van ons verwachten?

Museum Weesp vindt het heel belangrijk dat de vrijwilligers het naar hun zin hebben en samen met de collega vrijwilligers een juiste bijdrage leveren aan de toekomst van het Museum.

We organiseren standaard een BHV cursus en jaarlijks gaan we een dagje met z’n allen uit. Ook het bijwonen van lezingen en meegaan met rondleidingen staat open voor onze vrijwilligers.

Maar het belangrijkste voor ons is:

Bedanken zit ‘m niet in een beloning, maar in waardering voor onze vrijwilligers.

Aanmelden

U kunt al vrijwilliger worden door een paar uur per maand te helpen, maar meer mag natuurlijk ook! Voor alle taken wordt u ingewerkt en waar nodig en wenselijk deelnemen aan trainingen. 

Meldt u nu aan als vrijwilliger door een email te sturen met uw naam en adres naar MuseumWeesp@amsterdam.nl . Of bel voor meer informatie naar de heer G. Combee 020-2546945

Plan uw bezoek

Adres

Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
(020) 2546945

Voor openingstijden klik hier.

Volg ons ook Facebook (museuminweesp) en Instagram (museum_weesp), voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.

 

Bereikbaarheid

Vanaf NS station Weesp 10 minuten lopen.

Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.

Toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden toegestaan.