Audiotour

Stadhuis Weesp, het huis van de stad

Het prachtige stadhuis van Weesp verdient aandacht. Aan de buitenkant valt het gebouw nogal op in het straatbeeld, je kunt er niet omheen. Het is een imposant gebouw op een centrale plek in Weesp. Het stadhuis van Weesp is een goed voorbeeld van Neoclassicistische architectuur en heeft een rijke geschiedenis. Het stadhuis is gebouwd van 1771- 1776, en diende als bestuurscentrum van de stad. Het was een plek waar honderden jaren lang belangrijke beslissingen werden genomen en nog altijd is dit het huis van de stad waar de bestuurders van stadsgebied Weesp gehuisvest zijn.

Wat kun je verwachten in de audiotour?

De binnenkant van het stadhuis vertelt vele verhalen. Wie was de vooruitstrevende architect die het stadhuis ontwierp, waarom zijn er zoveel slangen in het stucwerk verwerkt en waarom is de kamer van de burgemeester versierd met al die bijlen? Elke zaal had een eigen functie en vertelt zijn eigen verhaal.

Eenvoudig in gebruik

De audiotour is gemakkelijk te gebruiken. U ontvangt bij de balie een apparaat aan een keycord. Hiermee kunt u de audiotour afspelen en indien gewenst pauzeren. De tour biedt niet alleen informatie over de diverse zalen in het stadhuis, maar geeft ook een inkijkje in het gebruik van het stadhuis door de bestuurders in de eeuwen voor ons.

Audiotour inbegrepen bij museumbezoek

Tijdens de openingstijden van Museum Weesp krijgt u de mogelijkheid om de audiotour te volgen. De audiotour is in het Nederlands en vanaf heden beschikbaar. U kunt op uw eigen tempo luisteren naar het verhaal van de stad Weesp!
De audiotour duurt ongeveer 1 uur en is bij de entreeprijs van het museum inbegrepen.

 

Plan uw bezoek

Adres

Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
(020) 254 69 45

Voor openingstijden klik hier.

Volg ons ook Facebook (museuminweesp) en Instagram (museum_weesp), voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.

 

Bereikbaarheid

Vanaf NS station Weesp 10 minuten lopen.

Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.

Toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden welkom.